توسعه آموزش با نرم افزار آموزشگاه
آنچه در این مقاله می خوانید...
نرم افزار آموزشگاهنقش نرم افزار آموزشگاه در توسعه آموزشویژگی های یک آموزشگاه موفق با استفاده از نرم افزار آموزشگاهکارکردهای انواع برنامه آموزشگاهییکی از مواردی که استفاده از نرم افزار ها در آن بسیار تاثیر گذار بوده است، آموزشگاه ها هستند و کاربرد نرم افزار آموزشگاه برایشان حیاطی است.
نرم افزار آموزشگاه
با توجه به تغییراتی که در کسب و کار ها به وجود آمده است مدیریت آموزشگاه و برنامه ریزی برنامه های مربوط به آن به یکی از چالش برانگیز ترین کار ها تبدیل شده است. بر همین اساس با توجه به افزایش نیاز ها و پیچیدگی کار ها نیاز به استفاده از ابزار های کمک کننده نیز افزایش یافته است. یکی از ابزار های کاربردی در این حوزه نرم افزار آموزشگاه می باشد.
نقش نرم افزار آموزشگاه در توسعه آموزش
همان طور که می دانید آموزش و پرورش تاثیر انکار ناپذیری بر روی توسعه آموزشی دارد. اما به دلایل مختلف این اثرگذاری در کشور ما به صورت کامل اتفاق نیفتاده است و مشکلات متعدد نظام آموزشی همچنان به صورت لاینحل باقی مانده است. به همین دلیل نیاز به تاسیس آموزشگاه هایی با رویکرد آموزشی جدید و تکمیل بیش از پیش آن ها احساس می شود.
بر همین اساس برخی آموزشگاه ها و موسسات در صدد پر کردن این خلاء های آموزشی هستند و سعی کرده اند با به وجود آوردن فضای استاندارد و استفاده از نرم افزار آموزشگاه زمینه رقابت در زمینه های مختلف علمی را به وجود آورند.
در واقع، این آموزشگاه ها در صدد این هستند که با استفاده از نرم افزار های آموزشگاهی شرایط را به شکلی تغییر دهند که یادگیرندگان از نظر بادگیری چه از لحاظ کیفی و چه از لحاظ کمی در دروس خود کمبودی را احساس نکنند
ویژگی های یک آموزشگاه موفق با استفاده از نرم افزار آموزشگاه
- ایجاد نظم در آموزشگاه و اجرای دقیق مقررات آموزشی
- به خدمت گرفتن اساتید با سابقه و مجرب که دارای اطلاعات به روز هستند.
- به خدمت گرفتن مشاوران با تجربه در زمینه های مختلف
- توجه به روش های درست مطالعه و استفاده بهینه از زمان
- تنظیم دقیق بودجه بندی دروس
- استفاده از سامانه مالی یکپارچه
- توجه به ظرفیت علمی و استعداد های یادگیرندگان
- بررسی روحیات یادگیرندگان و کاهش استرس و اضطراب آن ها به هنگام برگزاری آزمون ها و اعلام نتایج
- استفاده از امکانات نرم افزار آموزشگاه برای مدیریت بهتر آموزشگاه
کارکردهای انواع برنامه آموزشگاهی
۱_ نرم افزار کمک در کلاس درس: برخی از نرم افزار های آموزشگاه برای استفاده در کلاس های درس طراحی شده اند. این نوع نرم افزار آموزشگاه بر روی یک تخته در جلوی کلاس قرار گرفته و یا این که در سیستم های کامپیوتری دسکتاپ در کلاس اجرا می شود. این نوع نرم افزار ها با نام مدیریت کلاس نیز در بازار شناخته می شوند.
۲_ نرم افزار آزمون های الکترونیکی و ارزیابی: با توجه به این که استفاده از کاغذ آسیب های زیست محیطی بسیاری را به وجود آورده است، بیش تر موسسات و آموزشگاه ها به دنبال روش هایی برای اجرای آزمون ها و ارزیابی آزمون ها بدون استفاده از کاغذ هستند. ارزیابی الکترونیکی و برگزاری این آزمون ها به صورت مجازی یکی از روش های مناسب برای کاهش مصرف کاغذ می باشد. در واقع، این روش این امکان را می دهد که دانش آموزان به راحتی با استفاده از کامپیوتری که به شبکه اینترنت متصل است، در آزمون ها شرکت کنند. به این ترتیب مدیریت آموزشگاه نیز با سهولت بیشتری انجام می شود.
۳_ نرم افزار سیستم عامل های سفارشی: برخی از کامپیوتر های شخصی از لحاظ پلتفرم، برای آموزش کودکان کم سن و سال نامناسب هستند. به همین دلیل در برخی از آموزشگاه ها که مخصوص کودکان می باشد، لازم است از قطعه های سخت افزاری و نرم افزاری کودک پسند استفاده شود. در واقع این موضوع باعث شده است که در این آموزشگاه ها از نرم افزار آموزشگاه سفارشی که متناسب با گروه سنی کودکان باشد، استفاده شود.
۴_ نرم افزار آموزش عالی و شرکتی: این نوع نرم افزار ها برای اجرا بر روی یک دستگاه کاربری یا یک کامپیوتر دسکتاپ طراحی شده اند. علاوه بر این، برای اجرای این نرم افزار ها لازم است از سرور هایی با درجه بالای استاندارد استفاده کرد. در این نوع نرم افزار ها سرور تصمیم می گیرد که چگونه یادگیری را توزیع، نتایج را جمع آوری و خروجی را به نمایش گذارد.
۵_ نرم افزار هایی با اهداف آموزشی خاص: این نوع نرم افزار آموزشگاه متناسب با نوع هدف آموزشگاه انتخاب می شوند. برای مثال برنامه انتخاب شده برای آموزشگاه زبان با برنامه انتخاب شده برای آموزشگاه موسیقی دارای تفاوت هایی می باشد. هر چند ممکن است شباهت هایی بین آن ها وجود داشته باشد، اما در حقیقت باید گفت که هر یک از این نرم افزار ها دارای هدفی می باشند که متناسب با هدف آموزشگاه می باشند.